fbpx

Nikodijević na Ušću otvara manifestaciju

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević otvoriće danas manifestaciju koju, povodom Međunarodnog dana mladih, organizuje Kancelarija za mlade i saradnju sa udruženjima Beograda.

KOMS debata: Izazovi i perspektive Nacionalne strategije za mlade 2015 – 2025.
KOMS debata: Izazovi i perspektive Nacionalne strategije za mlade 2015 – 2025.

Kako je navedeno u saopštenju Gradske uprave, na manifestaciji, koja se organizuje na platou ispred tržnog centra “Ušće”, obratiće se i sekretar Sekretarijata za sport i omladinu Slavko Gak i šef Kancelarije za mlade i saradnju sa udruženjima Ivan Josimović.

Događaj ima za cilj skretanje pažnje na probleme, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika i studenata, navodi se u saopštenju u kom se dodaje da će na svečanom otvaranju manifestacije, nastupiti grupa “Glee”.

Tokom trajanja manifestacije biće održane radionice na teme kao što su reciklaža, liderstvo mladih, Kako da se zaštitim od HIV-a, Šta će mi taj IQ.

U 18 sati biće biće održana debata “Mladi 2025 – Perspektive i izazovi: Nacionalna strategija za mlade 2015-2025” koju organizuje Krovna organizacija mladih Srbije.

Interaktivna monodrama “Glumac sam, glumac sam, glumac” mladog glumca Uroša Milojevića biće održana u 19 sati, navodi se u saopštenju i dodaje da će od 20 sati posetioci imati priliku da pogledaju nastupe bendova “Dingospo Dali”, “Kora”, “Vrane kamene”, kao i nastup beogradskog sastava “E-PLAY”.