Počeo prvi Code To Vote Hackathon!

U prostorijama "Gnezda" počeo je prvi Young Media: Code to Vote Hackathon. Pet timova ima 24h da napravi aplikaciju koja će motivisati mlade da izađu na glasanje.

DSC_0166

Nakon što su, prošlog vikenda, imali trening pred sam hakaton, mladi programeri, aktivisti i dizajneri započeli su rad na svojim aplikacijama.

Za razliku od klasične forme ovakvih takmičenja, tročlani ili četvoročlani timovi tokom 24 sata imaju zadatak da stvore originalan i funkcionalan koncept i nacrt softvera na temu: “Prvi glasači”. Prilikom ocenjivanja, najviše će se ocenjivati originalnost ideje, zatim očekivana funkcionalnost gotovog proizvoda, ali i tehnička ispravnost izvedenog rešenja.

Nagrada za najbolji tim je putovanje u Nemačku i poseta centru DWA u Bonu, ali i novčani iznosi za prva tri mesta. U slučaju izrazito originalnog rešenja, postoji i šansa za finansijsko/logističku podršku od strane organizatora za sprovođenje ideje u gotov proizvod u 2019. godini.

Code To Vote Hackathon 2018. sprovodi se u okviru projekta Young Media, realizuje ga Krovna organizacija mladih Srbije, a finansira Deutsche Welle Akademie.

KOMS izveštaj | Autor/ka: Anja Babinka | IZVOR: KOMS |